Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Najava druge Zimske škole tehničke kulture Zadar 2019.

Posted On Petak, 04 siječnja 2019 23:18

U ponedjeljak, 7. siječnja 2019. godine u Maškovića hanu u Vrani s početkom u 11 sati otvara se druga Zimska škola tehničke kulture Zadar 2019. koju organizira Zajednica tehničke kulture Zadarske županije i Grad Zadr u suradnji sa Zadarskom županijom i Gradom Zadrom. Zajednica tehničke kulture Zadarske županije udruga je koja djeluje na području Zadarske županije i za ishodište svojega rada i djelovanja ima istraživanja, procjenu i poticanje raznih oblika i sadržaja rada u tehničkoj kulturi, najčešće s darovitim i talentiranim mladim ljudima.
Zimska škola tehničke kulture je jedinstvena škola tehničkih aktivnosti jer uključuje visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece u različitim područjima tehničke kulture. Program i način rada razvijaju kreativnost, motoriku, razvoj kritičkog mišljenja i promatranja, lakše pamćenje, lakšu primjenu naučenog te samostalnost u istraživanju i zaključivanju. Potaknuti pozitivnim iskustvom s naših šest ljetnih škola tehničke kulture u Telašćici i jednom zimskom školom u Maškovića hanu 2018. za osnovnoškolce, odlučili smo organizirati zimsku školu tijekom zimskih školskih praznika za srednjoškolce.

Program se provodi u trajanju od 7 dana, od 05. do 11. siječnja 2019. godine, u Maškovića hanu u Vrani pored Pakoštana, sa svakodnevnim izletima po Zadarskoj županiji, stručnim radionicama i predavanjima. U školi će sudjelovati 12 darovitih učenika srednjih škola s područja Zadarske županije koji su ostvarili uspjehe na natjecanjima iz prirodoslovno-matematičkog i tehničkog područja tijekom školske godine 2017./2018. Zajednica tehničke kulture pokriva troškove smještaja, prehrane, radnih materijala i izleta.
Zajednica tehničke kulture Zadarske županije na ovaj način želi učenicima iskazati zahvalnost i priznanje za njihov rad i značajan doprinos te vjerujemo da će ova nagrada biti i motivacija za učenje i daljnje sudjelovanje u školskim i izvanškolskim aktivnostima i projektima kao i učlanjenje u neke od brojnih udruga Zajednice.

Pročitano 2041 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA