Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zadarskoj županiji 210 tisuća kuna za projekt Zadar Bike Magic

Posted On Ponedjeljak, 31 prosinca 2018 09:37

Zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić potpisao je u Ministarstvu turizma ugovor kojim će temeljem Odluke o odabiru projekata i dodjeli potpora temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2018. Ministarstvo sufinancirati projekt Zadar Bike Magic iznosom od 210 tisuća kuna.

„Zadar Bike Magic projekt je koji je nastao u partnerstvu Turističke zajednice Zadarske županije i Zadarske županije, a usmjeren je na segment biciklizma kao jednog od značajnih oblika turizma specifičnih interesa. Njime želimo napraviti dodatan iskorak u turističkoj ponudi naše regije, jer je ovo konkretan način za produljenje sezone. Biciklistički turizam jedan od najbrže rastućih segmenata od posebnog interesa u Europi, a Zadarska županija svojim resursima i potencijalom područja za razvoj cikloturizma može predstavljati ozbiljnu konkurenciju na tržištu“, rekao je zamjenik župana Mršić.

Za šest projekata iz Zadarske županije ukupno je odobreno više od 2,2 milijuna kuna. Bespovratna sredstva su dobili Zadarska županija za projekt Zadar Bike Magic (210.000 kuna), Grad Zadar za uređenje i tematizaciju plaže Kolovare - prva faza (560.000 kuna), Općina Sveti Filip i Jakov za uređenje plaže Morovička u Turnju (400.000 kuna), Općina Tkon za prvu fazu uređenja plaže Studenac (560.000 kuna), Općina Starigrad za uređenje i turističku valorizaciju plaže Kulina-Jaz (332.000 kuna) i Grad Pag za uređenje javnog WC-a (180.000 kuna).

„S ciljem unaprjeđenja kvalitete i povećanja konkurentnosti hrvatskog turizma dodjeljujemo više od 23 milijuna i 470 tisuća kuna za 62 projekta. Važno je kontinuirano ulagati u sve segmente turističke ponude, osim u smještajne kapacitete i u ostale dijelove suprastrukture. Pritom želimo sve svoje komparativne prednosti turistički valorizirali i time naše destinacije učinili atraktivnijima, poštujući pritom načela odgovornog i održivog razvoja turizma“, istaknuo je ministar turizma Gari Capelli.

Posljednjom ovogodišnjom donacijom ministarstva ukupno su odobrena sredstva za sufinanciranje čak 62 projekta u vrijednosti od 23.479.000 kuna. Sredstva su namijenjena javnom sektoru - jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave za razvoj javne turističke infrastrukture. Kroz ovu odluku odobrena su sredstva za sufinanciranje 26 projekata uređenja plaža, 25 centara za posjetitelje/interpretacijskih centara, 7 projekata javne turističke infrastrukture u funkciji aktivnog turizma i 4 projekta uređenja javnih zahoda.

Pročitano 1907 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA