Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Zadar je postao poželjno mjesto za život osoba s invaliditetom.

Posted On Utorak, 04 prosinca 2018 09:00

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca, Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije u zadarskom Arsenalu organizirala je tradicionalni prijem za svoje članove pod sloganom "Zajedno smo jači".

Obraćajući se velikom broju okupljenih članova, predsjednik udruge Jozo Kasipović istaknuo kako je Zadar postao poželjno mjesto za život osoba s invaliditetom.

Većinu problema osoba s invaliditetom u Zadru smo riješili - parkirnih mjesta ima dovoljno, čak i više nego što je zakonska norma. Važna nam je naravno, potpora lokalne zajednice, a suradnjom s Gradom i Županijom smo prezadovoljni. Dobili smo ove godine i novi kombi za prijevoz osoba s invaliditetom, tako da je Zadar postao grad u kojem osoba s invaliditetom može dobro i kvalitetno živjeti“, rekao je Kasipović.

Udruga osoba s invaliditetom Zadarske županije broji 820 članova, a tradiciju druženja povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom održavaju već pune 24 godine.

Kako bismo otklonili niz problema i ograničenja s kojima se susrećete, a prije svega kako bismo vam pomogli da se uključite u tržište rada, svi se moramo angažirati i pronaći i snagu i način za promjene. Nije poanta samo u donošenju zakonskih normi već i u praksi, odnosno zapošljavanju osoba s invaliditetom. Stvarno je lijepo vidjeti, primjerice osobe s invaliditetom koje su zaposlene kod nas u županiji, kako svaki dan odlaze na posao s osmijehom na licu“, izjavio je Longin.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u Hrvatskoj oko 510 000 ljudi ili 11% stanovništva ima neki oblik invaliditeta.

Pročitano 1646 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA