Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Svečano obilježen Dan općine Sveti Filip i Jakov

Posted On Petak, 17 kolovoza 2018 15:37

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća i brojnim popratnim događanjima u Svetom Filipu i Jakovu svečano je obilježen Dan Općine i blagdan njezinog nebeskog zaštitnika Sv. Roka. Povodom Dana općine na Svečanoj sjednici uručene su nagrade zaslužnim mještanima. Posebno emotivno bilo je prilikom uručenja nagrade za životno djelo pučkom tribunu, koja je posthumno dodijeljena Mili Majici, nekadašnjem saborskom zastupniku i utemeljitelju PZ Nova Zora. Priznanje je preuzeo njegov sin Vlado Majica, a tom prigodom otkrivena je posebna spomen ploča u čast Mili Majici (1918.- 2000.)

Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić na svečanoj sjednici pohvalio se brojnim infrastrukturnim projektima koji su u realizaciji u svim mjestima općine te posebno istaknuo odličnu suradnju sa Zadarskom županijom i njezinim ustanovama.

Zamjenik župana Šime Mršić istaknuo kako Općina Sveti Filip i Jakov u Zadarskoj županiji ima kvalitetnog partnera za sve dobro osmišljene razvojne projekte.

„Zajednički nam je cilj osigurati što bolji standard i kvalitetu življenja za stanovnike cijele naše županije. Županijska lučka uprava trenutno provodi projekt sanacije glavnog gata u luci Turanj, vrijednosti od gotovo 3 milijuna kuna. Također, Županija je sa 170 tisuća kuna, iz fonda za plaže, sufinancirala projekt podizne platforme za invalide, korisnike Centra za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov”, rekao je Mršić i naglasio važnost izgradnje odvodnje i vodovoda kao jedan od ključnih projekata za razvoj svake jedinice lokalne samouprave.

„Zato mi je posebno drago da je općina Sv. Filip i Jakov, u suradnji s gradom Biogradom i susjednim općinama krenula u, slobodno mogu kazati, projekt stoljeća tzv. Biogradsku Aglomeraciju, koja uključuje izgradnju vodovodne i kanalizacijske mreže u vrijednosti od 800 milijuna kuna. Kako je župan Božidar Longin član Upravnog vijeća Hrvatskih voda, zasigurno će dati svoj doprinos da ovaj projekt što prije krene u realizaciju“, poručio je zamjenik župana.  

Pročitano 2078 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA