Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Svečano obilježen Dan općine Stankovci

Posted On Ponedjeljak, 13 kolovoza 2018 08:59

U Stankovcima je, uoči blagdana Velike Gospe, nebeske zaštitnice tog mjesta svečano obilježen Dan općine i 25. obljetnica njezina utemeljenja. Tom je prigodom u poslovnoj zoni Novi Stankovci tvrtka Sajla Com otvorila novi pogon za proizvodnju jarbola i palubne opreme.
Općinski načelnik Željko Baradić izvijestio je o brojnim razvojnim projektima na području općine. Uz mnoge uspješne, istaknuo je da je posebno tužan jer još nije realiziran projekt Zračne luke Stankovci.
"Od njega ni u snu ne odustajemo. Zemljište je u vlasništvu države i oni odlučuju o tome. Tužan sam jer smo uložili smo puno truda, došli smo do lokacijske dozvole i investitora, a za 100 hektara sada traže 24 milijun kuna. Nažalost, tu smo za sada nemoćni iako i dalje vjerujemo u povoljan ishod", kazao je Baradić koji je dodao da je općina za brojne socijalne mjere, poput potpora za novorođenu djecu, nabavke udžbenika, subvenciju prijevoza i stipendije studentima do sada uložila 15 milijuna kuna.
"I dalje ćemo voditi brigu o mladim ljudima, socijalno ugroženima kao i o obitelji sa više djece", zaključio je Baradić.
Zamjenik župana Šime Mršić poručio je kako Općina Stankovci u Zadarskoj županiji ima kvalitetnog partnera za brojne razvojne projekte.
"Ovdašnja lokalna samouprava vrlo je aktivna i kvalitetno osmišljava razvoj na svom području, a Županija pokušava pomoći u svim onim razvojnim projektima koji su kvalitetni. Nadam se da će i budući razvojni projekti lokalne samouprave biti dobro osmišljeni te da će njihovom realizacijom žitelji ovog lijepog kraja svake godine sve bolje i sretnije živjeti", istaknuo je Mršić.

Pročitano 3247 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA