Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Svečano obilježen Dan općine Pakoštane

Posted On Četvrtak, 02 kolovoza 2018 15:23

Prigodnim programom i svečanom sjednicom Općinskog vijeća održanom u Maškovića hanu Općina Pakoštane obilježila je 25. godišnjicu utemeljenja. Dan Općine obilježava se u sjećanje na akciju hrvatske vojske u Miranjama u kojoj su 31. srpnja 1991. poginuli poznati hrvatski emigrant Miro Barešić i njegovi suborci Zdeslav Turić, Frane Bokanović i Mile Pandžić.

Svečanoj sjednici nazočili su general Ante Gotovina, saborski zastupnik Davor Lončar, zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić, izaslanik predsjednice RH Ante Deur i brojni drugi uglednici i gosti. 

„S prijeratne brojke od 300 tisuće noćenja danas bilježimo preko 800 tisuće noćenja, što je povećanje za 170 posto. To je u najvećoj mjeri zasluga značajnog razvoja infrastrukture na području cijele naše općine. Puno toga se napravilo, a zajedničkim snagama realizirat ćemo i nove projekte na dobrobit svih naših mještana“, poručio je načelnik Milivoj Kurtov koji je naglasio kako su projekti realizirani zahvaljujući kontinuitetu upravljanja općinom, korektnom suradnjom svih političkih opcija, kao i dobrom suradnjom sa Zadarskom županijom, resornim ministarstvima te javnim tvrtkama i ustanovama.

„Zadarska županija u okviru svojih mogućnosti pomaže djelovanje naših jedinica lokalne samouprave. Činit ćemo to i dalje jer imamo zajednički cilj, a to je ravnomjeran razvoj županije te nas veseli svaki kvalitetan projekt koji se pokreće na lokalnoj razini“, naglasio je zamjenik župana Šime Mršić.

Nagrade Općine Pakoštane dodijeljene su DVD-u Drage te DVD-u Pakoštane – Vrgada -Vrana. Priznanja Općine Pakoštane dodijeljena su učeniku Roku Piliću iz Pakoštana koji je proglašen učenikom generacije, župniku Draga i Vrgade don Thomasu Vargasu kao i Mirandi Čirjak, pjesnikinji koja je izdala zbirku pjesama "Suza u mom oku".

Pročitano 3106 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA