Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Zadarske klape oduševile još jednom vukovarsku publiku

Posted On Ponedjeljak, 30 travnja 2018 11:51

Četvrtu godinu zaredom, u Hrvatskom domu Vukovar, Zadarska je županija pjesmom darivala grad heroj i vukovarsku publiku oduševila nastupom  klapa koje su predstavile cijelo područje Zadarske županije, priobalni dio, otoke, zaleđe i grad Zadar.

Prije samog nastupa, u predvorju Hrvatskog doma Vukovar otvorena je izložba fotografija Miljenika Domijana pod nazivom „Kraške ljepotice Zadarske županije“ ustupljena od strane Narodnog muzeja.  Na otvaranju izložbe nazočnima se obratio župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić koji je zahvalio  na dugogodišnjem prijateljstvu i suradnji, a u ime Zadarske županije i župana Božidara Longina obratio se vijećnik u županijskoj skupštini Stipe Bjeliš.  U Hrvatskom domu Vukovar nastupile su klapa Uzorita iz Sukošana, Kandelora iz Zemunika, Libar iz Privlake, Školji s otoka Pašmana, Koporan iz Poličnika, Idro iz Zadra, solist Marko Zekanović uz glazbenu pratnju Ante Sjauša.

U nedjelju, u vukovarskoj crkvi sv. Filipa i Jakova na svetoj misi sudjelovale su sve klape koje su pjevale tijekom cijele liturgije. U sklopu posjete Vukovaru, zadarske klape su u pratnji vijećnika u Županijskoj skupštini Dalibora Barešića i Stipe Bjeliša obišli mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici te položili vijence na Ovčari i Memorijalnom groblju.

U Borovu Selu 2. svibnja 1991. ubijeno je 12 hrvatskih policajaca, a istog dana ubijen je i hrvatski redarstvenik Franko Lisica na brdu Štikovača na području Općine Polača. Istoga dana, 18. studenog 1991. četnici su neprijateljskim prodorom okupirali Vukovar i Škabrnju. Ovim se posjetom u organizaciji Zadarske županije i sponzora Cesta Zadarske županije d.o.o., obilježavaju i ovi tragični događaji, odaje se počast preminulima u Domovinskom ratu, njeguje prijateljski odnos s Vukovarsko-srijemskom županijom koji traje desetljećima te se završavaju dani Zadarske županije i najavljuje Dan grada Vukovara. U pratnji zadarskih klapa bio je i 100% invalid Domovinskog rata Marijan Aljmaš.

Pročitano 2172 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA