Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zadarska županija partner u projektu SUPER KULTURA

Posted On Petak, 02 ožujka 2018 13:34

Projektni prijedlog pod nazivom „SUPER KULTURA – Sudioničko uPravljanjE i institucionalni pluRalizam u kulturi“ prijavljen je na natječaj Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi iz Europskog socijalnog fonda.
Projektom, koji je pripremljen uz tehničku podršku Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE, rješavat će se nedovoljno umrežavanje i suradnja javnog i civilnog sektora Zadarske županije u području upravljanja kulturom. Projektne aktivnosti okupit će ciljne skupine, omogućiti transfer postojećih znanja i iskustva između njih te stjecanje novih. Osim jačanja kapaciteta to će potaknuti ključne aktere u kulturi na kreaciju politika temeljnih na učinkovitom javno-civilnom partnerstvu i uključivanju lokalne zajednice. Ciljne skupine projekta čini 10 udruga, 2 javne ustanove u kulturi i jedinice regionalne i lokalne samouprave te njihovi zaposlenici i članovi.
Prijavitelj ovog gotovo 800.000,00 kuna vrijednog projekta je Kazalište lutaka Zadar, a partneri su Zadarska županija, Narodni muzej Zadar i udruge Djeca susreću umjetnost, Mala filozofija te Udruga glagoljaša Zadar. Predviđeno vrijeme trajanja projekta je 18 mjeseci, a glavne aktivnosti odnose se organizaciju javnih predavanja, seminara i tribine na temu sudioničkog planiranja, programiranja, odlučivanja i upravljanja u kulturi, zatim priprema i provedba kulturno-umjetničkog projekta te izrada online platforme SUPER KULTURA sa ciljem aktivnog uključivanja lokalne zajednice na formiranje kulturnih sadržaja.

Pročitano 2248 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA